Buchiniștii, pe cale de dispariție la Paris. Activitatea vânzătorilor de carte de pe malurile Senei este afectată de criza COVID-19

6 octombrie 2020, 08:11

Jerome Callais este unul dintre cei peste 220 de buchiniști de la Paris. Pentru el, a fi buchinist este mai mult decât o meserie, este o adevărată pasiune de mai bine de 30 de ani.

Criza sanitară i-a redus activitatea, turiștii sunt tot mai puțini iar amatorii de carte la mâna a doua își fac drum cu greu pe malurile Senei.

Jerome Callais: Veniturile noastre au scăzut de la mijlocul lunii august. Am vândut o carte de 16 Euro astăzi, am primit un alt client care-mi va da banii mai târziu, şi asta e o zi bună.

Asemeni lui Jerome, mulți buchiniști au venituri din ce în ce mai mici, care abia îi ajută să supraviețuiască. Alții nici nu mai vor să deschidă, deoarece costurile ar fi prea mari și nu mai au cum să facă față. Înainte de criza sanitară, o treime dintre clienți era reprezentată de turiștii străini.

Concurența internetului și a rețelelor sociale îi sperie și mai mult pe buchiniști care cred că meseria lor ar trebui să facă parte din patrimoniul UNESCO și astfel o moștenire de câteva secole ar putea fi salvată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite