Călători răniți într-un accident de tramvai. Cauza: eroare umană sau o problemă tehnică în camera macazului

27 mai 2020, 12:39

Circumstanțele accidentului nu sunt nici acum lămurite. Nu este clar cum au ajuns pe aceeași linie cele două mijloace de transport în comun. Mai multe anchete au fost declanșate în acest caz. Imediat după coliziune, doi pasageri au fost transportați la spital și alți cinci au primit îngrijiri la fața locului.

Alarma s-a dat în jurul prânzului. Două tramvaie care circulau într-o zonă aglomerată a Capitalei au intrat în plin unul în altul. Impactul a fost extrem de violent. În cele două mijloace de transport în comun erau mai mulți călători care au resimțit imediat șocul.

În urma ciocnirii dintre cele două tramvaie, șase călători și unul dintre vatmani au avut nevoie de asistența medicilor SMURD.

Tramvaiele circulau pe linii 7 și 11. Impactul a avut loc chiar la intersecția șoselelor Olteniței și Giurgiului. Surse judiciare susțin că accidentul a fost posibil din cauza unei erori umane.

Cele două tramvaie ar fi trebuit să circule alternativ. Un angajat Societății de Transport București din echipa de intervenție susține că nu ar fi vorba de o eroare umană, ci de o problemă tehnică în camera macazului.

Mai multe anchete au fost deschise în acest caz. STB are în Capitală în administrare peste 137 de kilometri de șine pentru cele 486 de tramvaie. Rețeaua de cale ferată este însă în modernizare, la fel și parcul de transport. Anul acesta, Primăria Capitalei ar putea primi cele 100 tramvaie comandate, care vor înlocui garnituri care au și peste 50 de ani vechime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite