București, Bacău și Timiș, cele mai multe noi infectări în 24 de ore. Cel mai mic pacient care a pierdut duminică lupta cu virusul avea doar 4 ani

11 octombrie 2020, 21:46

După 3 zile cu peste 3 mii de infectări, numărul cazurilor a scăzut la 2.880. Au fost cu aproximativ 600 de cazuri mai puțin, dar și testele sunt aproape la jumătate.

București, Bacău și Timiș au cele mai multe noi infectări, iar 53 de oameni au murit din cauza coronavirusului. Printre ei, un băiețel de numai 4 ani, din Reghin. Micuțul era bolnav și organismul lui nu a mai putut rezista și infecției.

Mai multe zone se apropie de coeficientul problemă – 3 cazuri la o mie de locuitori, cumulat la 14 zile. Când acest nivel este depăşit, în şcoli se vor face cursuri exclusiv online și, cel mai probabil, se impune carantina.

Inclusiv București este un oraș problemă. Coeficientul a ajuns la 2,52, iar județele Alba și Vâlcea sunt la mică distanță.

Creșterea numărului de infectări aglomerează spitalele, iar Ministerul Sănătății modifică regulile de internare. Asimptomaticii şi cei cu forme uşoare nu vor mai sta internaţi.

Nelu Tataru spune că sistemul medical face față, dar le cere din nou autorităților locale să aplice restricțiile prevăzute de lege.

Situația se complică însă, pentru că apar modificări în comportamentul virusului.

Profesorul Alexandu Rafila spune că revenirea la normalitate se va produce doar cu ajutorul vaccinului.

La terapie intensivă sunt internate 629 de persoane. În aceste condiții, specialiștii susţin că trebuie impuse măsuri drastice pentru a reduce aglomeraţia, mai ales în mijloacele de transport.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă