Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Certificatul COVID este obligatoriu pentru a intra la evenimente, restaurante şi spectacole

24 septembrie 2021, 19:16

Creșterea exponențială a numărului de cazuri covid, de la o zi la alta, îi determină pe specialiștii care studiază răspândirea tulpinei Delta să susțină că trebuie să purtăm din nou masca de protecție și pe stradă. Chiar și în spațiile deschise.

Șeful Departamentului pentru situații de Urgență nu exclude ca masca să fie din nou obligatorie și în spațiile deschise dacă numărul infectărilor va crește peste așteptări.

Cum oamenii nu țin cont de măsurile de protecție, medicii se pregătesc pentru cel mai negru scenariu.

Deciziile s-au luat greu în București: peste 6 ore și jumătate s-a prelungit la Prefectura ședința în care membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență nu s-au înțeles de când se vor aplica regulile scenariului roșu. Unii au susținut că certificatul covid trebuie introdus din această noapte, alții că restricțiile pot fi aplicate abia de luni.

Rata de infectare în Capitală a a ajuns la 3,77 de cazuri la mia de locuitori, iar în comunele Chiajna, Dobroești și Bragadiru din jurul Capitalei, unde incidența a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, poate fi aplicată din acest weekend carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite