Bucureşti, pe primul loc la COVID-19. La institutul Matei Balş, ambulantele au stat la rând pentru a fi preluaţi oamenii

19 iulie 2020, 14:34

În acest moment în București în toate spitalele în care sunt tratați pacienții infectați cu COVID-19 nu mai sunt locuri libere la Terapie Intensivă, vorbim despre Matei Balș Victor Babeș, Marius Nasta, dar și despre Spitalul Militar de campanie Ana Aslan. Așadar noile cazuri de COVID-19 care ar apărea în capitală ar urma să fie transferate în alte orașe acolo unde sunt locuri libere la Terapie Intensivă.

O imagine cutremurătoare din curtea Institutului „Matei Balş” a fost publicată sâmbătă de un medic. Nu mai puţin de şapte ambulanţe stau la coadă în faţa instituţiei, cel mai probabil aducând noi persoane infectate cu SARS-CoV-19.

Premierul Ludovic Orban a făcut o vizită, sâmbătă, la Institutul „Matei Balş” pentru a discuta soluţii pentru sporirea numărului de paturi de Terapie Intensivă.

„Mă voi deplasa la Spitalul Matei Balş pentru a stabili şi acolo măsurile necesare pentru a putea creşte capacitatea de tratare la Terapie Intensivă. Vom continua strădania noastră pentru a creşte numărul de paturi de la Terapie Intensivă, astfel încât să nu fie persoane care să nu poată fi tratate”, a afirmat, sâmbătă, Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă la Spitalul Elias.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că în spitalele care internează pacienţi cu coronavirus în Bucureşti nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite