Bugetul pe 2021 – urmează faza pe Parlament. Se anunță discuții aprinse pe tema cheltuielilor publice. Opoziția a pregătit mii de amendamente. O surpriză și dinspre PNL

21 februarie 2021, 18:51

Se anunță discuții aprinse în Parlament pe tema cheltuielilor publice. PSD vrea să depună câteva mii de amendamente. De exemplu, pentru creșterea pensiilor și alocațiilor pentru copii de la 1 martie, dar și pentru suplimentarea finanțărilor în sănătate, educație, agricultură și pentru susținerea economiei.

Parlamentarii AUR vor ca pentru sănătate să fie alocat un buget de 8% din PIB, iar pentru educație 6%, dar să fie bani suplimentari și pentru investițiile locale.

Premierul Florin Cîțu a declarat că nu se așteaptă la amendamente și din partea reprezentanților coaliției de guvernare. Cu toate acestea, chiar colegul său de partid, deputatul Florin Roman, a anunțat că, împreună cu Ludovic Orban, va propune acordarea a 24 de călătorii gratuite cu trenul, anual, pentru studenți, după ce guvernul a eliminat gratuitățile.

În situația în care vor fi aprobate în Parlament amendamente care să ducă la o creștere a cheltuielilor și la o depășire a deficitului de 7,16% din PIB, șeful guvernului nu exclude posibilitatea retrimiterii legii în Parlament. Dar această decizie o poate lua numai președintele țării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite