Bulgaria: Crește numărul infectărilor cu COVID-19 după relaxarea măsurilor de siguranță

3 iulie 2020, 08:56

Comparativ cu statistică de la declanșarea pandemiei este o adevărată explozie pentru Bulgaria. Numărul cazurilor a trecut de 5000, cifra considerată un parametru important. Din 5154 de pacienți mai sunt 2200 sub observație.

A crescut foarte mult și numărul testărilor. Când se făceau catreva sute de examinări pe zi procentul celor confirmați cu noul coronavirus era de 1 – 2%, acum, la aproape 3000 de testări pe zi, numărul cazurilor reprezintă 10 % din total. Se înregistrează creșteri la toate categoriile: pacienți internați, persoane aflate la terapie intensivă, personal medical infectat.

”În provincii putem vorbi despre focare izolate dar la Sofia, Inspectoratul Regional de Sănătate vorbeşte de o situaţie mai amplă ceea ce înseamnă că trebuie să protejăm persoanele mai în vârstă, bolnavii cronici şi pe cei cu probleme imunitare”, spune Todor Kantargiev, directorul Centrului pentru boli infecțioase.

Primii turiști străini au început să vină în urmă cu aproape o săptămâna, majoritatea din Germania. Mulți dintre ei sunt cazați în stațiunea Albena unde au fost luate măsuri stricte de siguranță sanitară.

”Aseară, managementul staţiunii a decis, pentru a proteja sănătatea personalului nostru şi a oaspeţilor noştri, să închidem toate cluburile de noapte din Albena”, spune Hristo Penev, directorul stațiunii Albena.

La Albena, prevenirea infectării cu noul colronavirus începe de la barieră de la intrarea în stațiune unde toate mașinile sunt dezinfectate.

În fiecare dimineață sunt deyinfectate umbrelele și sezlongurile. Înainte de cazarea fiecărui turist camerele de hotel sunt dezinfectate riguros iar în restaurante au fost luate măsuri de protecție: mâncarea se aduce la masă dar de acolo servirea o fac chiar turiștii. Pentru asta trebuie să poarte mănuși. Experții estimeaya că noul coronavirus va există și la iarnă, în paralel cu alte infedctii hibernale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite