Bulgaria, la finalul preşedinţiei Consiliului UE. Austria a preluat mandatul de la 1 iulie. Urmează România la 1 ianuarie 2019

3 iulie 2018, 11:53

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că guvernul său va folosi preşedinţia Uniunii Europene pentru a face blocul comunitar mai sigur. Criza politică generată de provocările migraţiei este dosarul numărul 1 pe care Viena îl va avea de gestionat cu celelalte 27 de ţări din Uniune.

Pe site-ul preşedinţiei austriece, guvernul anunţă clar – „securitatea mai întâi” – şi se precizează că este vorba despre “lupta împotriva imigraţiei ilegale prin securizarea frontierelor externe”.

România va prelua, pentru prima dată, în perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2019, Președinția uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. Dacă aveţi întrebări legate de ce presupune acest rol al României, care sunt priorităţile si responsabilităţile ţării noastre la Consiliul UE, în perioada mandatului, şi cum credeţi ca va fi rezolvată problema Brexit-ului, trimiteţi-le la numărul de de WhatsApp 0733508076 sau pe Facebook.

Emma Zeicescu, împreună cu Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene şi Cătălin Ştefănescu, de la Sibiu, vor discuta despre viitorul Europei, miercuri, de la 21.10, la TVR 1.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite