„Bunica stereo” din Kenya. O octogenară este cel mai căutat inginer de sunet din Nairobi

19 februarie 2019, 18:14

Încă un client mulțumit pentru Shosh, porecla după care este cunoscută Cecilia Wangari Kiminda, unul dintre cei mai apreciați ingineri de sunet din Nairobi. În vârstă de 80 de ani, Kiminda repară și instalează sisteme de sunet de mai bine de trei decenii.

Cecilia Wangari Kiminda, patron Shosh Sound Systems: „De câte ori am clienţi cărora le place muzica şi sunt mulţumiţi de munca mea, atunci sunt fericită. Ei merg şi spun şi altora care, când aud că sunt o bătrânică, vin să se convingă. Unii nici nu au nevoie de serviciile mele, dar vin de curiozitate”.

De-a lungul vieții, Kiminda a vândut legume, a fost șefă de magazin și a avut mai multe slujbe în industria de transport. Acolo a observat că nu sunt mulți care se ocupă de sisteme de sunet. Și-a convins un nepot să se înscrie la școala tehnică și din manualele și cursurile băiatului a învățat tot ce avea nevoie.

„Indiferent ce ai nevoie, ştie să-ţi recomande ce se potriveşte cel mai bine cu maşina ta. Îţi prezintă în detaliu toate caracteristicile, indiferent că e vorba de tehnologie USB, Bluetooth, sau orice altceva”.

„Nu mă aşteptam să fie aşa de în vârstă. Când am venit, mi-a demontat maşina şi chiar m-am întrebat dacă această bunicuţă o să ştie să o facă la loc”.

Pe lângă clienții de la magazin, Kiminda, prin firma ei Shosh Sound Systems, produce sisteme audio de înaltă calitate și este consultant tehnic pentru un post de radio din Nairobi.

Julius Owino, director, Ghetto Radio: „Shosh, la vârsta ei, ştie tot ce trebuie despre căşți şi sunet. Şi ăsta nu e un radio de măşină, e un studio de radio, dar e în elementul ei. Vorbeşte cu DJ-ii, le dă sfaturi, îi ajută pe tehnicienii noştri”.

În ciuda venerabilei vârste, Kiminda refuză să stea acasă în satul ei și să trăiască pe banii copiilor și și-a promis că va ține deschis magazinul cât timp va putea să țină în mână o șurubelniță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Rod Stewart și-a vândut catalogul muzical pentru 100 de milioane de dolari (media)