Bursa de pește de la Tulcea, fără pește și fără tranzacții. România riscă să dea înapoi peste 3 milioane de euro, contribuția europeană
25 Octombrie 2020, 17:04
(actualizat 25 Octombrie 2020, 17:34)

România riscă să piardă milioane de euro, bani europeni, investiți în Bursa de pește de la Tulcea. A fost inaugurată cu fast, dar nu se poate face dovada că a pornit la data angajată. Ca să evite situația, autoritațile vor să o transforme în centru de primă vânzare. Pescarii se declară dezamăgiți.

Deschisă de mai bine de un an și jumătate, bursa de pește din Tulcea a ajuns să coste peste 5 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind din fonduri europene.

Investiția urma să reducă în primul rând comerțul ilicit cu pește.

De 10 luni, e totul blocat. Peștele trebuia livrat Casei de Comerț Unirea, care îl vindea supermarketurilor prin rețeaua sa de magazine. Pentru că nu se poate dovedi că până la 31 martie 2019 bursa a funcționat, România riscă să dea înapoi peste 3 milioane de euro, contribuția europeană.

Autoritățile vor să modifice legislația, de anul viitor, și să transforme Bursa de pește din Tulcea în centru de primă vânzare.

Deși nu funcționează, Bursa de pește din Tulcea generează în continuare costuri.