Sărata Monteoru, destinație de vacanță. Peisajul, beneficiile apelor subterane și aerul nepoluat o recomandă acelora care vor sănătate și liniște

1 august 2020, 19:18

Zilele caniculare sunt mai ușor de suportat într-un bazin cu apă sărată care, pe lângă răcorire, este și tratament pentru afecțiuni reumatismale. Turiștii cazați la hotelurile sau pensiunile din Monteoru spun că stațiunea oferă condiții de relaxare în siguranță.

La hotelul care se află în subordinea Ministerului Muncii, unde se vine de regulă cu bilet de la casele de pensii, cererea este mult peste capacitatea de cazare impusă de epidemia de COVID-19.

Sărata Monteoru este vestită pentru beneficiile apelor sărate. Chiar şi în plină criză sanitară sute de români care suferă de boli reumatismale vin aici pentru tratamente.

Pacienții sunt programați în serii mici, astfel încât să se poată respecta regulile impuse de pandemie.

La începutul secolului trecut, stațiunea Sărata Monteoru era căutată și de turiști străini. I se spunea Karlsbadenul românesc, sau Karlovivary. Peisajul și beneficiile apelor subterane, precum și aerul nepoluat o recomandă acelora care vor sănătate și liniște.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite