Cățeluși aflați într-un adăpost public din Galați, uciși de un angajat

16 octombrie 2020, 18:39

Primele date arată că vinovat de această faptă de o cruzime fără margini ar fi un angajat al padocului. Totul s-ar fi întâmplat miercuri seară, când individul era singur la adăpostul de animale. Ar fi lovit cei patru caței aflați sub tratament medical, apoi a dispărut și nu s-a mai întors la serviciu.

Anca Tomescu – președinte asociație de protecție a animalelor: Medicul veterinar de la Animal Society avea grijă de ei, când acesta a fost plecat în pauza de masă, angajatul ECOSAL i-a omorât.

Cățelușii orfani ajunseseră la adăpostul public în urmă cu câteva săptămâni și abia se acomodaseră cu noul mediu.

Cei patru cățeluși au fost găsiți într-un parc din Galați și au fost aduși aici, la padocul public. Ei au fost examinați de un medic veterinar, deparazitați și au primit tratament. Urma, ulterior, să fie sterilizați și aveau șanse mari să fie adoptați.

Reprezentanții primăriei sunt surprinși de gestul angajatului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați, Petrică Pațilea: Avem convingerea că persoana care se face vinovată de această faptă va răspunde în fața legii. La acest moment se desfășoară atât o anchetă internă cât și o anchetă a politiei.

Bărbatul este cercetat de polițiști.

Gabriela Costin – purtător de cuvânt IPJ Galați: Fapta ar fi fost săvârșită de un bărbat de 48 de ani, angajat al adăpostului pentru câini. Acesta este cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de ucidere cu intenție fără drept a animalelor și dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cuprinsă între trei luni și un an de închioare sau amendă penală.

În adăpostul public din Galați sunt cazate 700 de animale iar în ultimele două săptămâni 20 de câini au fost adoptați.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite