Câștigătorul trofeului Anonimul, lungmetrajul „Copacul vrajbei noastre”, rulează în cinema-urile românești în această săptămână

14 august 2018, 02:38

Trofeul ANONIMUL 2018 s-a acordat filmului UNDER THE TREE (n.r., „Copacul vrajbei noastre”), în regia lui Hafsteinn Gunnar Sigurðsson (Islanda- Danemarca). Filmul pleacă de la disputa banală a unui copac care face umbră terasei vecinilor și trece de la accente comice la unele din ce în ce mai dramatice.

Trofeul a fost decernat la sfârșitul săptămânii trecute, la Sfântu Gheorghe, regizorului Sigurðsson, care a explicat că ideea filmului a pornit de la faptul că în Islanda copacii mari sunt rari și prețuiți.

(w620) Regizorul

„Under The Tree” poate fi văzut în această săptămână în România, la cinema.

La Festivalul Anonimul din acest an s-au mai acordat următoarele premii: Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului RETOUCH, în regia lui Kaveh Mazaheri (Iran). Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului TOTUL E FOARTE DEPARTE, în regia lui Emanuel Pârvu. Premiul Ovidiu Bose Paștină a fost oferit de Fundația Anonimul filmului MADRE/MOTHER, în regia lui Rodrigo Sorogoyen (Spania).

(w620) Proiecție

Retrospectiva Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va debuta vineri, 31 august, la ARCUB și Muzeul Țăranului Român. Publicul bucureștean va putea vedea, în perioada 31 august- 2 septembrie, o selecție a filmelor din Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj, cât și din secțiunile non-competitive ale Festivalului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite