Cai sălbatici de vânzare la mica publicitate. Există suspiciuni că animalele ar proveni din Pădurea Letea
23 Noiembrie 2020, 18:13 (actualizat 23 Noiembrie 2020, 20:49)
(actualizat 23 Noiembrie 2020, 20:49) | Știrile TVR

Vând 12 cai sălbatici cu 800 de lei bucata. Așa suna anunțul pus pe un site de vânzări de către un bărbat din județul Galați. Pentru că există și suspiciuni că animalele ar putea proveni din rezervația naturală Pădurea Letea, oamenii legii investighează acum dacă aceste cabaline au avut un proprietar.

Polițiștilor din Galați le-a atras atenția un anunț de pe un site de vânzări, conform căruia 12 cai sălbatici sunt de vânzare. Un chilipir! 800 de lei bucata și încă e loc de negociere! L-am sunat și noi, iar din discuție a reieșit că vrea să scape de ei cât mai repede. Pentru a fi mai convingător a trimis și o filmare cu aceștia.

Polițiștii au intrat pe fir și au stabilit că vânzătorul este un bărbat de 48 de ani din comuna gălățeană Cudalbi. Acesta susține că de fapt a cumpărat caii de la cineva din localitatea Crișan, în județul Tulcea.

Bărbatul din Galați a fost amendat cu 720 de lei, iar cazul este urmărit de oamenii legii.

Potrivit unui răspuns trimis Știrilor TVR, polițiștii din Tulcea au luat la cunoștință și urmează să înceapă ancheta pentru a afla mai multe date despre proveniența cailor.

În cazul în care se dovedește că animalele provin din rezervația Pădurea Letea, bărbatul s-ar putea alege cu dosar penal. În 2011, zeci de cai sălbatici din Pădurea Letea au fost prinși pentru a fi duși la abator. Transportul a fost oprit de mai mulți activiști pentru protecția animalelor. Iar scandalul iscat a depășit granițele tarii.