Cămaşa cu altiţă a fost inclusă în Patrimoniul Imaterial Cultural al Umanităţii

1 decembrie 2022, 17:20

Televiziunea Română găzduieşte o şezătoare. Doamnele şi domnişoarele aflate într-unul dintre studiourile TVR-ului, fac parte din grupul Şezătoare Bucureşti. Cămăşile pe care dumnealor le poartă, chiar aceste doamne şi domnişoare le-au şi cusut. Fenomenul şezătorilor în România este din ce în ce mai amplu. Există o revoltă a româncelor, astăzi, împotriva kitchului de pe piaţa românească. Splendoarea este şi cămaşa, dar mai ales splendoarea este în sufletul acestor femei care nu vor să-şi uite rădăcinile.

Doamnele din Şezătoare Bucureşti au reuşit să amplifice fenomenul urban al cusutului de cămăşi tradiţionale.

Pentru o femeie de la oraş, să coasă este astăzi mai întâi un exerciţiu de voinţă, chiar de curaj. Pentru ca trebuie să strecori acul şi aţa printr-un program presărat zilnic cu multe responsabilităţi.

Doamnele şi domnişoarele din Şezătoare Bucureşti îşi asigură din propriul buzunar materiile prime. Iar preţul nu e deloc mic.

Şezătoarea, în special cea urbană, trece dincolo de cusutul în sine şi intră în sfera educaţiei.

Maria Drăgulescu poartă un amplu şi splendid costum de Breaza, la care a lucrat un an şi jumătate, finalizat în 2018. În pânză, în ac, în fiecare împunsătură şi în culori se află, mai presus de orice, sufletul acestei femei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite