Camera Deputaţilor dezbate şi votează moţiunea simplă împotriva ministrului Ion Ştefan
07 Iulie 2020, 15:21
(actualizat 07 Iulie 2020, 15:25)

Camera Deputaţilor dezbate marți moţiunea simplă împotriva ministrului Dezvoltării, amânată la începutul lunii iunie după ce Ion Ştefan a invocat motive de sănătate.

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a anunţat că sunt prezenţi 123 de deputaţi.

În 9 iunie, dezbaterea moţiunii simple "Guvernul PNL după Grindă se cunoaşte!" împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a fost amânată de plenul Camerei Deputaţilor pentru că ministrul a reclamat probleme de sănătate. Atunci, moţiunea a fost doar citită.

În textul moţiunii simple depusă de PSD, ministrul Ştefan este acuzat de fals în acte publice, "neanchetat încă de organele abilitate, din motive greu de înţeles".

Social-democraţii îl mai acuză pe Ion Ştefan de descurajarea luptei anticorupţie şi de disponibilizări ilegale, pentru a angaja rudele şi amicii miniştrilor.

Deputaţii au, marţi, pe ordinea de zi a şedinţei de plen dezbaterea şi votarea moţiunii simple împotriva ministrului Ion Ştefan.