Campania #TotulVaFiBine, la final. Mesajul profesorului de istorie de la liceul Los Amigos, James Oberacker, care a avut ideea acestei inedite corespondențe

5 iunie 2020, 12:53

Mesajul unui profesor de istorie de la liceul Los Amigos din Fountain Valley, California. James Oberacker este cel care a avut ideea acestei inedite corespondente. Iar motivul este unul surprinzător: stră-străbunicii lui James sunt români, din zona Bucovinei!

Ei au emigrat în SUA în anul 1907. Ca profesor de istorie, James e cu atât mai curios să afle informații despre familia lui extinsă și în vara aceasta aranjase să vină în România. Pandemia i-a anulat planurile, însă James Oberacker n-a renunțat. Schimbul de mesaje dintre elevii săi și copiii români e cea mai frumoasă dovadă că o criză, așa cum este cea prin care trecem, poate uni oameni din diverse colțuri ale lumii și-i poate impulsiona să fie mai buni, mai prietenoși, mai toleranți și mai puternici.

Fiica lui James, Lauren, a ținut să ne trimită și ea o înregistrare. Lauren este studentă a Universității Notre Dame și aici se află alături de colega ei de camera, Megan, din Texas.

 

În România, o profesoară de engleză din Buzău a primit cu bucurie mesajul lui James. Minodora Tunaru le-a transmis, la rândul ei, gânduri bune și încurajari profesorilor și elevilor americani.

#TotulVaFiBine !

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite