Campioana de la US Open, Naomi Osaka, a declarat forfait pentru turneul de la Roland Garros
18 Septembrie 2020, 08:52 (actualizat 18 Septembrie 2020, 10:27)
(actualizat 18 Septembrie 2020, 10:27) | Știrile TVR

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, câștigătoare la US Open săptămâna trecută, a declarat forfait pentru turneul de Mare Şlem de la Roland Garros (27 septembrie - 11 octombrie), din cauza unei accidentări coapsă.

"Din păcate, nu voi putea juca la Roland Garros în acest an. Coapsa încă mă doare şi nu voi avea timp să mă pregătesc pentru zgură", a scris Osaka pe rețelele de socializare.

"Aceste două turnee sunt  prea apropiate unul de celălalt pentru ca eu să pot participa în acest an'', a adăugat nipona, care va împlini 23 de ani luna viitoare.

Anul acesta, între US Open şi Roland Garros este o pauză de doar două săptămâni, după ce Openul Franţei a fost amânat până la sfârşitul lunii septembrie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a oprit circuitul profesionist de tenis timp de patru luni, notează Agerpres.

În cazul unor jucători şi jucătoare, precum Osaka, pauza a fost chiar de şase luni, japoneza revenind în competiţie abia la sfârşitul lunii august, cu ocazia turneului de la Cincinnati, mutat în "bula" de la Flushing Meadows, care a găzduit apoi şi US Open.

Naomi Osaka, numărul 3 mondial, a cucerit săptămâna trecută, la New York, cel de-al treilea titlu de Mare Şlem din carieră și al doilea de la New York. A învins-o în finală, cu 1-6, 6-3, 6-3, pe belarusa Victoria Azarenka (31 ani).