Canada și Australia se retrag de la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokio

23 martie 2020, 11:15

Canada e prima țară care își retrage sportivii din competiție, dar probabil că urmează și alte țări.

„Ne dăm seama de complexitatea generată de o amânare a unei competiții de asemenea nivel, dar nimic nu e mai important decât sănătatea sportivilor”, a comunicat Comitetul Olimpic al Canadei.

Australia a făcut un anunt similar.

Matt Carroll, presedintele Comitetului Olimpic Australian: „Trebuie să avem grijă nu numai de sportivii, antrenorii şi arbitrii noştri, ci şi de familii, îngrijorate de situaţia fiilor şi fiicelor lor. Avem restricţiile de circulaţie impuse de guvernul nostru, măsuri pe care le respectăm, pentru că trebuie să menţinem Australia sigură. Aceste măsuri, alături de decizia AOC de a nu permite sportivilor să participe, ne obligă să cerem amânarea pentru 2021 a ediţiei de la Tokyo. Ştim că este o situaţie despre care vor discuta serios, luna viitoare, guvernul japonez, comitetul de Organizare şi CIO„.

Comitetul Olimpic Internţional anunță însă că decizia privind eventuala amânare pentru vara 2021 se va lua în următoarele săptămâni.

Premierul Japoniei a declarat în Parlament că amânarea jocurilor olimpice cu un an ar putea deveni o certitudine, întrucât sănătatea sportivilor este prioritară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite