Canale de comunicare între SUA și Rusia. Ministerul rus de Externe: Moscova a avut contacte din când în când cu oficiali americani
10 Noiembrie 2022, 08:39 (actualizat 10 Noiembrie 2022, 09:06)
(actualizat 10 Noiembrie 2022, 09:06) | Știrile TVR

Rusia nu își face deloc iluzii că se va îmbunătăți relația cu Statele Unite în urma rezultatelor alegerilor de la jumătatea mandatului din Congres. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a declarat că Moscova a avut contacte din când în când cu oficiali americani.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe: Noi suntem deschişi la dialog. Diplomaţia nu se sfârşeşte. Suntem gata să ne apucăm de treabă atunci când Washingtonul va realiza ca încercările de a pune presiune pe Moscova şi de atragere a Rusiei în conflictul din Ucraina sunt lipsite de orice perspectivă.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield, a declarat marți că sprijinul american pentru Ucraina este „neclintit” și va continua până când țara va „câștiga acest război”.

Ucraina beneficiază de "sprijinul puternic" al SUA indiferent ce partid va câştiga alegerile de la mijloc de mandat din această ţară, a afirmat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit AFP.

"Este absolut clar că există un sprijin bipartizan puternic în SUA pentru a continua ajutorul pentru Ucraina, iar asta nu s-a schimbat", a declarat Stoltenberg presei la finalul unei întrevederi cu premierul britanic Rishi Sunak la Londra.