Austria și Olanda, unite împotriva extinderii Schengen. Nehammer: ”Extinderea cu România și Bulgaria nu este fezabilă acum”. Îngrijorările sunt legate de migrația ilegală

27 ianuarie 2023, 19:00

Suntem uniți în preocupările noastre legate de extinderea Schengen acum, există probleme majore și ne confruntăm cu provocarea migrației ilegale. Avem o presiune uriașă la frontierele externe ale UE”. Aceasta este poziția exprimată la Viena de cancelarul Nehammer, într-o conferință alături de premierul Olandei, Mark Rutte.

Avem o problemă cu sistemul Schengen, iar extinderea Schengen cu România și Bulgaria nu ar fi fezabilă”, declară Karl Nehammer, cancelarul Austriei.

Cred că problema principală aici este migrația și este foarte util să ne împărtășim cu adevărat opiniile, să discutăm ce trebuie să facem, să ajungem la un rezultat ferm la Consiliul European din 9 și 10 februarie”, a declarat Mark Rutte, premierul Olandei.

Liderii Austriei și Olandei au căzut de acord că sistemul Schengen și procedura de azil a UE nu funcționează în forma actuală.

Premierul Rutte a cerut că înregistrarea migranţilor la graniţele externe ale Uniunii, cum prevede regulamentul Dublin, să fie restabilită cât mai eficient.

Cancelarul Karl Nehammer a apreciat că Bulgaria și România au nevoie de sprijin financiar în privința securizarii frontierelor, pentru că acest lucru ar însemna și protejarea graniței Austriei și Olandei. El a reluat apelul că UE să ajute la construirea unui gard mai solid la frontieră cu Bulgaria, după refuzul Bruxellesului de a sprijini această inițiativa.

CITIȚI ȘI:

Reuniunea Consiliului JAI, dominată de migrație și Schengen. Ministrul olandez al Migraţiei: Pentru Olanda, România nu este o problemă, poate adera la Schengen. Bode: Vom relua dialogul cu Austria

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite