Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, s-a întâlnit cu președintele României. Iohannis: România preia preşedinţia Consiliului UE de la Austria, un partener serios şi bun

21 decembrie 2018, 09:27

Vizita lui Sebastian Kurz vine în contextul preluării mandatului de către România.

România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la Austria, un partener serios şi bun, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis.

„Este un moment simbolic pentru România şi ne bucurăm de faptul că preluăm această preşedinţie de la un partener atât de serios şi bun cum este Austria”, a spus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz.

El a subliniat coordonarea instituţională foarte bună şi sprijinul oferit de Austria pentru realizarea unei tranziţii eficiente la preşedinţia Consiliului UE.

Şeful statului român a salutat rezultatele obţinute de Austria în timpul mandatului la preşedinţia Consiliului UE.

„L-am asigurat pe domnul cancelar de toată deschiderea şi angajamentul României de a continua aceste eforturi la nivel european”, a precizat Iohannis.

 

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, i-a mulţumit vineri preşedintelui Klaus Iohannis pentru că a avut grijă de democraţie şi de statul de drept.

„Vreau să îţi mulţumesc pentru că, în calitate de preşedinte, ai avut grijă de democraţie, de statul de drept”, i-a spus cancelarul austriac şefului statului român, în conferinţa de presă comună desfăşurată la Palatul Cotroceni.

Kurz a afirmat că şeful statului este un „garant” al democraţiei şi al statului de drept.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul austriac, Sebastian Kurz.

Vizita oficialului austriac în România are loc în contextul în care, începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua de la Austria preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite