Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: Putin nu consideră războiul din Ucraina drept "o eroare"
14 Septembrie 2022, 20:37 (actualizat 14 Septembrie 2022, 20:49)
(actualizat 14 Septembrie 2022, 20:49) | Știrile TVR

Vladimir Putin nu consideră războiul din Ucraina drept o "eroare", a afirmat miercuri cancelarul german Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre discuţia avută în urmă cu o zi cu preşedintele rus, transmite AFP.

"Din păcate, nu pot să vă spun acum că există o conştientizare în creştere că a fost o eroare să se înceapă acest război", a spus Scholz, la Berlin.

Potrivit cancelarului, opinia lui Putin nu este pe cale să se schimbe: "Nimic nu lasă să se creadă că o poziţie nouă este pe cale să apară acolo", a afirmat Scholz, care a avut marţi o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

Olaf Scholz a mai subliniat că este "corect" să se discute şi fiecare să spună ceea ce are de spus. "Pentru că sunt ferm convins că Rusia trebuie să se retragă, că trupele sale trebuie să se retragă, pentru ca pacea să aibă o şansă în această regiune", a insistat el.

"Şi, cu fiecare zi, devine tot mai clar că este singura perspectivă posibilă", a adăugat cancelarul german, punctând că "trebuie să discutăm despre asta".

În discuţia de marţi, Scholz i-a cerut lui Putin să ordone "retragerea completă" din Ucraina a forţelor ruse.

VEZI și Țările Uniunii Europene au convenit prelungirea sancțiunilor la adresa Rusiei

Sursa: Agerpres