Caniculă, costum de protecție, mască. Unui asistent i s-a făcut rău în timpul serviciului, la spitalul suport covid din Râmnicu Sărat
07 Iulie 2020, 21:11 | Știrile TVR

Epuizarea, temperaturile ridicate din saloane din cauza lipsei aerului condiţionat şi costumele de protecţie care duc organismul la limita suportabilului pun cadrele medicale la grea încercare. Unui asistent de la Spitalul Covid din Râmnicu Sărat i s-a făcut rău în timpul serviciului.

Asistentul avea grijă de pacienții cu noul coronavirus internați în secția de chirurgie a spitalului atunci când i s-a făcut rău. A fost transferat de urgență la unitatea de primiri urgențe de la Buzău.

Întregul spital de la Râmnicu Sărat este dedicat pacienților cu noul coronavirus, iar aparatele de aer condiționat nu sunt folosite în clădire.

La fel se întâmplă în toate spitalele, secțiile sau saloanele Covid din țară.

Canicula se resimte și mai puternic din cauza echipamentului de protecție pe care îl poartă medicii: combinezon, mască, ochelari, vizieră și mănuși.

Echipamentul pe care îl poartă medicii nu lasă corpul să respire și duce temperatura chiar și la 38, 39 de grade Celsius.

Pentru a rezista condițiilor grele din spital, cadrele medicale încearcă să scurteze cât mai mult timpul petrecut în zonele roșii de lângă pacienții infectați și să se hidrateze foarte bine.