Capitala, prima în topul incidenței cazurilor de Covid. Rata de infectare a trecut de 7 la sută

11 decembrie 2020, 18:54

Aproape 1900 de bucureșteni au fost confirmați cu Sars-Cov-2 în ultimele 24 de ore. De altfel, în ultima săptămână, capitala s-a apropiat periculos de mult de pragul de 2000 de infectări zilnic. Incidența cazurilor a depășit 7 la mia de locuitori. Și astfel, Bucureștiul a ajuns primul pe țară, urmat de Constanța și Ilfov cu incidențe de peste 6.

Raed Arafat, șeful DSU: „La nivelul Bucureșțiului, dacă luăm din 6 decembrie până ieri, avem un număr de 9.070 de cazuri care au apărut. Asta va însemna că o să avem o presiune mai mare pe sectorul medical, pe zona Bucureșțiului și probabil zonele limitrofe. Și poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienți și în alte părți care poate au presiunea mai mică”.

Primarul Capitalei exclude, cel puțin deocamdată, carantinarea orașului.

De aceeași părere este și prefectul, care consideră că Bucurestiul se află pe un platou al infectărilor. Incidența cazurilor, în creștere în ultimele zile, arată însă altceva.

Sunt însă și specialiști care consideră că altele sunt soluțiile potrivite.

Octavian Jurma, medic și cercetător: E nevoie de măsuri generalizate, nu testăm, noi am pierdut controlul, e nevoie de izolare să stingem focarul comunitar, DSP nu mai face față”.

Autoritățile au anunțat însă controale drastice în marile magazine în perioada sărbătorilor. Vor să se asigure că regulile impuse în centrele comerciale se respectă, iar administratorii acestora iau măsuri ca să prevină aglomerația. De exemplu, accesul clienților va fi limitat în funcție de spațiul disponibil, în anumite situații. Reprezentanții supermarketurilor au cerut o prelungire a programului de funcționare.

Datele oficiale arată că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 6.500 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 și 168 de decese în toată țara. Aproape 1.300 de persoane sunt internate în secțiile de terapie intensivă, este cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite