Carantină doar pe hârtie în Ilfov. Polițiștii nu pot opri toate mașinile, iar în localități controalele sunt aproape inexistente

23 noiembrie 2020, 20:28

Odată ce intri în localitatea Bragadiru, cauți cu privirea echipajele de poliție și pregătești declarația pe proprie răspundere. Pe drumul național care traversează orașul nu există restricții, dar te aștepți ca pe străzile laterale să întâlnești forțe de ordine. Nu e nimeni.

Abia la limita cu a doua localitate în carantina, Clinceni, găsim un echipaj: un jandarm și un polițist. Verificările lor nu pot face față traficului intens din localitate. Unii șoferi aproape că-i ignoră.

Chiar premierul Ludovic Orban recunoaște că e dificil să ții sub control circulația miilor de autoturisme și mașini de marfă: „Din cauză că mulți locuitori din Ilfov lucrează în București, e un trafic foarte mare, e dificil controlul, dar solicitarea către poliție e să verifice legalitatea deplasărilor. E posibil ca anumite mașini să fie cunoscute și să nu mai fie necesară oprirea lor pentru că polițiștii cunosc bine zonele și persoanele, e deplasare cotidiană.”

E însă greu de crezut că polițiștii și jandarmii cunosc atât de mulți cetățeni aflați în mașinile care circulă neîncetat între Clinceni și Bragadiru, de exemplu. Nu am întâlnit nicio patrulă care să îi verifice pe localnicii care se deplasează în Clinceni, unii fără mască sau fără declarație.

Și în Bragadiru sunt localnici la fel de nepăsători.

Sindicaliștii din poliție spun măsurile luate de autorități sunt ineficiente. Chiar și comandantul acțiunii pentru localitățile în carantină din Ilfov admite neputința forțelor de ordine.

Dacă jandarmii nu vor face față, efectivele ar putea fi sporite.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite