Carantină prelungită în mai multe localități din țară
04 Decembrie 2020, 20:45 | Știrile TVR

Carantina a fost prelungită în Slobozia și Constanța pentru că sunt tot mai multe cazuri, în ciuda restricțiilor. Capitala este și ea înconjurată de localități aflate în scenariul roșu și pentru care s-a dispus carantina. Pentru localitățile Berceni și Clinceni s-a aprobat prelungirea cu încă 7 zile. Autoritățile locale se tem de o nouă explozie a cazurilor de COVID, după alegerile de duminică.

După trei săptămâni de carantină, în Slobozia sunt în continuare filtre la întrările și ieșirile din oraș. Iar orice deplasare trebuie să fie justificată și trebuie notată în declarația pe propria răspundere.

Chiar și așa, rata infectărilor nu a scăzut ci a crescut, față de mijlocul lui noiembrie. Astăzi era de 7,87 la mie. Astfel că autoritățile au decis să prelungească măsură carantinării cu încă o săptămână.

O explicație pentru această creștere este numărul mai mare de teste făcute, dar și faptul că o parte a populației nu respectă măsurile sanitare. Autoritățile fac un apel la responsabilitate, mai ales că duminică sunt alegeri.

Și în Constanța, alegerile vor avea loc într-un moment dificil: rata infectărilor este de 10,33 la mia de locuitori, în creștere față de acum 2 săptămâni, când orașul a intrat în carantină. Sunt peste 3200 de cazuri de Covid în oraș.

A apărut însă și o altă problema: obișnuiți de atâta timp să completeze declarația pe proprie răspundere, alegătorii nu știau că duminică nu mai au nevoie de ea, pentru a merge la vot.

Capitala rămâne înconjurată de localități roșii. În Clinceni și Berceni, carantina a fost deja prelungită cu 7 zile.

Cele două localități au mai puține cazuri decât în urmă cu două săptămâni, însă nivelul nu este suficient pentru ridicarea restricțiilor. De altfel, județul Ilfov se află pe locul doi în topul listei de noi îmbolnăviri.