Carnavalul de la Rio de Janeiro, dansatoare sexy, ritmuri asurzitoare, farmec și culoare

21 februarie 2023, 12:49

Ultimele şase dintre cele mai prestigioase 12 şcoli de samba din Brazilia au defilat până în zorii zilei de marţi pe Bulevardul Sapucai din Rio de Janeiro în faţa a aproximativ 70.000 de spectatori şi a zeci de milioane de telespectatori.

Era în joc titlul mult râvnit de campioană a celui mai grandios carnaval de pe planetă, evenimentul anului în Brazilia, care se bucură de o imensă popularitate.

Fiecare şcoală de samba are la dispoziţie 70 de minute pentru a-şi prezenta carele alegorice, ale căror înălţimi pot să ajungă până la 20 de metri, precum şi circa 3.000 de dansatori, pe bulevardul lung de 700 de metri, în faţa unor juraţi care le acordă note în funcţie de o serie de criterii foarte stricte.

Prima şcoală care a deschis defilările de luni seară, Paraiso do Tuiuti, le-a adus un omagiu animalelor, cum ar fi bivolii folosiţi la munci agricole pe o insulă din nord-estul Braziliei, incluzând şi scene inspirate din India. Această şcoală a celebrat frumuseţea naturii, cu dansatori în costume somptuoase portocalii, verzi şi galben fluorescent, oferind un veritabil omagiu culturii indigene şi reamintind suferinţele îndurate de sclavii aduşi din Africa.

Ediţia din 2023 este prima organizată după revenirea la putere a preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care l-a învins la alegerile prezidenţiale din octombrie 2022 pe fostul preşedinte în exerciţiu, politicianul de extrema dreaptă Jair Bolsonaro.

În mod tradiţional, defilările pe Sambadrom oferă un spectacol de o feerie inegalabilă, cu dansuri frenetice executate de dansatoare cu trupuri sculpturale, purtând costume spectaculoase.

Zecile de mii de spectatori din tribune strigă şi cântă fără încetare, iar versurile cântecelor utilizate de şcolile de samba sunt cunoscute de întregul public.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă