Carnea de Angus, o delicatesă în restaurantele de lux. Afacerile cu vaci din această rasă devin tot mai profitabile
Pășunile din România sunt din ce în ce mai populate cu vaci din rasa Angus. Carnea lor, căutată de restaurantele de lux, se vinde cu prețuri piperate. O familie din Mehedinți a renunțat la afacerea în construcții și a dezvoltat una cu carnea de angus.
Gigi Negrescu a pus bazele unei ferme la marginea unei păduri din comuna mehedințeană Hușnicioara.
Vacile Angus, o specie semisălbatică, sunt crescute în condiții speciale. Când ajung la opt luni de viață, animalele sunt sacrificate.
Fermierul încercă să obțină și certificarea biologică a cărnii, însă procesul este complicat. Carnea de Angus este o delicatesă în restaurantele de lux pentru gustul și textură aparte.
Aproximativ 800 sute de fermieri români au început afaceri cu carnea Angus. O asociație de profil monitorizează modul în care sunt crescute aceste animale.