Carnea de Angus, o delicatesă în restaurantele de lux. Afacerile cu vaci din această rasă devin tot mai profitabile
26 Martie 2019, 10:47 (actualizat 26 Martie 2019, 11:13)
(actualizat 26 Martie 2019, 11:13) | Știrile TVR

Pășunile din România sunt din ce în ce mai populate cu vaci din rasa Angus. Carnea lor, căutată de restaurantele de lux, se vinde cu prețuri piperate. O familie din Mehedinți a renunțat la afacerea în construcții și a dezvoltat una cu carnea de angus.

 

Gigi Negrescu a pus bazele unei ferme la marginea unei păduri din comuna mehedințeană Hușnicioara.

Vacile Angus, o specie semisălbatică, sunt crescute în condiții speciale. Când ajung la opt luni de viață, animalele sunt sacrificate.

Fermierul încercă să obțină și certificarea biologică a cărnii, însă procesul este complicat. Carnea de Angus este o delicatesă în restaurantele de lux pentru gustul și textură aparte.

Aproximativ 800 sute de fermieri români au început afaceri cu carnea Angus. O asociație de profil monitorizează modul în care sunt crescute aceste animale.