Casa Albă dă asigurări că Donald Trump citește notele pe care le primește

Donald Trump
Donald Trump
1 iulie 2020, 09:08

Conform New York Times, serviciile de informaţii americane a ajuns la convingerea că Moscova a distribuit prime insurgenţilor pentru a ucide soldaţi americani în Afganistan. Iar aceste elemente figurau într-o notă scrisă care i-a fost transmisă preşedintelui la sfârşitul lunii februarie, conform cotidianului.

Casa Albă afirmă de mai multe zile că preşedintele nu a fost informat despre acest caz, ceea ce a ridicat întrebări despre gradul său de implicare în aceste dosare sensibile şi despre atenţia pe care el o acordă documentelor confidenţiale care îi sunt transmise.

„Preşedintele citeşte”, a dat asigurări Kayleigh McEnany, purtătoare de cuvânt a lui Donald Trump, într-o conferinţă de presă.

„El este ţinut la curent în permanenţă despre chestiuni legate de servicii secrete”, a adăugat ea.

„Preşedintele este persoana cea mai bine informată de pe planeta Terra în privinţa ameninţărilor cu care ne confruntăm”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Casa Albă afirmă că nu există consens asupra acestui caz în cadrul comunităţii de informaţii.

Liderii democraţi din Congres i-au cerut directoarei CIA, Gina Haspel, şi directorului serviciilor de informaţii (DNI), John Ratcliffe, ca ei să îi informeze cât mai repede posibil pe toţi membrii Camerei Reprezentanţilor şi ai Senatului în legătură cu acest dosar.

„Trebuie să ştim dacă preşedintele Trump a fost informat şi dacă da, când”, a spus Chuck Schumer, liderul minorităţii democrate din Senat.

La Donald Trump, „toate drumurile duc la Putin”, a declarat la rândul său preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite