Cazul Aurel Bălășoiu stârnește scandal în trei Arhiepiscopii. Deputatul și-a luat concediu și refuză să își dea demisia din Parlament după ce a fost fotografiat în ipostaze compromițătoare
04 Octombrie 2022, 14:20 (actualizat 04 Octombrie 2022, 15:18)
(actualizat 04 Octombrie 2022, 15:18) | Știrile TVR

Deputatul exclus din PSD, Aurel Bălăşoiu, şi-a luat concediu până pe 19 octombrie, invocând motive personale. Acuzat de relaţii nefirești cu minori, demnitarul refuză să-şi dea demisia din Parlament. Mai mult, acesta a creat un scandal uriaş în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, în Arhiepiscopia Tomisului, dar şi în Episcopia Tulcii.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îl acuză pe „călugărul-amant" Cristi Călin de calomnie. Călugărul care ar fi iubitul deputatului ar fi fost exclus mai demult din BOR. Numele arhiepiscopului Teodosie a apărut în spațiul public invocat de Cristi Călin, persoana care a devoalat public comportamentul deputatului Aurel Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un tânăr. Ierarhul de la Constanța este menționat în discuțiile dintre Bălășoiu și Călin ca având relații foarte apropiate de șoferul său.

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: "Înalt Preasfinţitul Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu. Înalt Preasfinţitul l-a cunoscut pe acesta doar la slujbele bisericești  pe care le-a oficiat pentru un bolnav apropiat al deputatului."

Aurel Bălășoiu era membru de mai multe luni în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, condusă chiar de Arhiepiscopul Calinic. În luna iulie, Bălășoiu a primit mandatul de membru chiar de la ÎPS Calinic, într-o ședință solemnă.

Episcopia Tulcii se delimitează de acest scandal sexual, după ce numele lui Visarion Bălțat, Episcop de Tulcea, apare în stenogramele predate deja Parchetului și care ar dezvălui presupuse orgii din cadrul Biserici.

Scandalul fără precedent în centrul căruia se află un demnitar al statului român este negat vehement chiar de cel vizat. Bălăşoiu nu vrea să comenteze nici presupuse legături cu înalţi ierarhi ai Bisericii, în ciuda faptului că se folosea de numele lor.

Aurel Bălășoiu, deputat: Nu pot să comentez așa ceva. Nici nu îndrăznesc să vorbesc la adresa bisericii. Nu îndrăznesc pentru că sunt un absolvent de Teologie și nu aș îndrăzni să vorbesc la adresa altuia, cum nici altul nu ar trebui să vorbească la adresa mea.

Parchetul General analizează imaginile compromiţătoare în care ar apărea deputatul Aurel Bălăşoiu, fiind suspiciuni că acesta ar fi avut relaţii intime cu un minor. Deputatul respinge orice acuzație: "Nu, nu. Și, oricum, nu apare copil minor acolo... cum sunt pozele."