Aurel Bălășoiu și-a luat concediu și refuză să își dea demisia din Parlament. Preşedintele Senatului a iniţiat o petiţie online pentru demiterea deputatului acuzat de act sexual cu un minor și de viol

5 octombrie 2022, 12:56

Aleșii din toate partidele parlamentare îi cer demisia deputatului Aurel Bălășoiu, implicat într-un imens scandal sexual. Președintele Senatului, Alina Gorghiu, a inițiat o petiție în acest sens, după ce Parchetul General a anunțat că a deschis două dosare penale, deocamdată in rem, dar care îl vizează pe Bălășoiu, pentru act sexual cu minor și pentru viol. Deputatul, dar și consătenii săi, susțin că totul este o înscenare.

Președintele Senatului, Alina Gorghiu, a inițiat o petiție prin care cere demisia deputatului Aurel Bălășoiu, aflat în mijlocul unui scandal sexual cu acuzații grave.

Alina Gorghiu: „Nu are legătură intervenția mea cu viața privată, cu morala creștină, însă vorbim de o acuzație făcută publică, privitoare la acuzații de viol și sex cu minori. Este revoltător că acest coleg insistă să rămână în Parlament, ba chiar în mod cinic a făcut o solicitare de concediu nu dorește să și lămurească toate aceste acuzații din afara parlamentului și insistă să rămân în parlament. Ba chiar a făcut solicitare de concediu la camera.”

Un parlamentar nu poate fi demis de semnăturile cetățenilor, însă liderul PNL și alți colegi ai săi speră ca, la presiunea publică, Aurel Bălășoiu să-și dea demisia din funcția de deputat.

Mai mult, aleșii susțin că dacă procurorii vor cere Camerei Deputaților ridicarea imunității, vor da undă verde, fără să stea pe gânduri.

În ciuda solicitărilor venite de la colegi și a excluderii sale din PSD, Aurel Bălășoiu consideră că nu se impune să-și dea demisia din Parlament.

În satul Şerbăneşti, din Argeș, de unde provine acesta şi unde a fost şi primar, oamenii cred că Aurel Bălăşoiu e nevinovat şi că cineva i-a înscenat totul.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu în cazul lui Bălășoiu, după ce în spațiul public au apărut imagini cu acesta, în ipostaze intime alături de un tânăr. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar pentru comiterea unui act sexual cu un minor, dar și un alt dosar penal pentru viol, ambele in rem, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

VEZI ȘI:

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite