Cazul balonului de spionaj doborât de americani: Beijingul a refuzat sâmbătă un apel telefonic din partea Pentagonului

Tensiuni între Statele Unite ale Americii și China
Tensiuni între Statele Unite ale Americii și China
8 februarie 2023, 08:01

„Angajamentul nostru de a menţine canale de comunicare deschise va continua”, a promis generalul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, după ce acest refuz confirmă deteriorarea relaţiilor bilaterale dintre cele două puteri mondiale.

Armata americană a doborât sâmbătă, în largul coastei statului Carolina de Sud, un balon chinez considerat de către autorităţile SUA ca fiind într-o misiune de spionaj, menită să colecteze informaţii sensibile. Beijingul susţine însă că era vorbă de un aerostat civil, destinat în principal colectării datelor meteorologice.

„Sâmbătă, 4 februarie, imediat după ce a luat măsuri pentru doborârea balonului Partidului Comunist Chinez, Departamentul Apărării a înaintat o cerere de apel securizat între secretarul Austin şi ministrul chinez al Apărării Wei Fenghe”, a precizat generalul Ryder, citat de AFP.

„Schimbul de informaţii între armatele noastre este deosebit de important în momente ca acestea. Din păcate, Partidul Comunist Chinez a refuzat cererea noastră”, a adăugat el.

VEZI și Președintele SUA, Joe Biden, discurs despre Starea Uniunii | Analiza situației clasei de mijloc și a locurilor de muncă, taxarea miliardarilor, interzicerea armelor de asalt, situația din Ucraina și relația cu China – teme principale

Guvernul chinez a declarat luni că SUA, prin doborârea balonului său, au „afectat şi deteriorat grav” relaţiile bilaterale.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă