Cazul „ursului de cocaină” a fost transformat într-un film. Care este adevărata poveste din spatele peliculei

„Ursul de cocaină”
„Ursul de cocaină”
9 decembrie 2022, 12:13

Trailerul unui nou film intitulat „Ursul de cocaină” a fost lansat miercuri, iar titlul nu este o metaforă sau un joc de cuvinte inteligent: pelicula chiar este despre un urs drogat cu cocaină.

Vria sângeroasă care urmează consumului de cocaină de către urs, așa cum este descrisă în trailer, este fictivă, dar povestea despre animalul drogat este cât se poate de reală.

Legenda sa va lua proporții probabil odată cu filmul regizat de Elizabeth Banks, a cărui lansare este programată pentru 24 februarie.

„Ursul de cocaină” îi are în rolurile principale pe Keri Russell, O’Shea Jackson Jr. și Ray Liotta, care a murit în luna mai, în una dintre ultimele sale apariții cinematografice. Filmul prezintă teroarea declanșată  de droguri și victimele pe care ursul le lasă în urmă.

Adevărata poveste este, însă, mai puțin sângeroasă.

Totul a început în anii 1980. Biroul de Investigații din Georgia a anunțat în decembrie 1985 că un urs negru de 175 de kilograme „a murit din cauza unei supradoze de cocaină după ce a descoperit un lot de droguri”, potrivit unei știri a United Press International apărut în The New York Times.

„Se pare că cocaina a fost aruncată dintr-un avion pilotat de Andrew Thornton, un contrabandist de droguri care a murit pe 11 septembrie la Knoxville, Tennessee, pentru că a avut o încărcătură prea grea în timpul parașutării”, relata UPI. „Ursul a fost găsit vineri în nordul Georgiei, printre 40 de containere de plastic deschise cu urme de cocaină”.

Ursul fusese găsit mort în munții din comitatul Fannin, în Georgia, la sud de granița cu Tennessee.

„Nu a mai rămas nimic în afară de oase și o piele mare”, declarase atunci Gary Garner, de la Biroul de Investigații din Georgia, pentru The Associated Press.

Dr. Kenneth Alonso, medicul legist șef al statului la acea vreme, a declarat după o autopsie în decembrie 1985 că ursul absorbise trei sau patru grame de cocaină în sânge, deși era posibil să fi mâncat mai mult, relata The Associated Press.

Astăzi, același urs ar fi expus în Lexington, Kentucky, la Kentucky for Kentucky Fun Mall. Mall-ul a declarat într-o postare pe blog din august 2015 că lucrătorii de acolo au vrut să afle ce s-a întâmplat cu ursul și au aflat că acesta fusese împăiat. În postarea de pe blog se spune că ursul împăiat a fost la un moment dat deținut de cântărețul de muzică country Waylon Jennings, care l-a păstrat în casa sa din Las Vegas, înainte de a fi livrat la magazin.

The New York Times nu a putut confirma această informație.

Ce s-a întâmplat cu ursul în ultimele sale zile sau ore după ce a consumat cocaină este un mister, dar nu și originea cocainei.

Thornton era un cunoscut traficant de droguri și un fost ofițer de poliție. A fost găsit mort în dimineața zilei de 11 septembrie 1985, în curtea unei case din Knoxville, Tennessee, purtând o parașută și mocasini Gucci. De asemenea, avea mai multe arme și o geantă care conținea aproximativ 35 de kilograme de cocaină, a relatat la acea dată Knoxville News Sentinel.

O cheie din buzunarul lui Thornton se potrivea cu numărul de coadă al unui avion naufragiat care a fost găsit în Clay County, N.C., iar pe baza antecedentelor de contrabandă cu droguri ale lui Thornton, anchetatorii au presupus că în apropiere se află mai multă cocaină, a relatat The News Sentinel. Anchetatorii au cercetat zona înconjurătoare și au găsit peste 300 de kilograme de cocaină în urma unei căutări care a durat mai multe luni.

De asemenea, au găsit și ursul mort.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite