Cazuri suspecte în Argeș și Constanța. Un pacient a încetat din viață pe fondul unui edem pulmonar, iar altul a fost depistat cu COVID 19 și susține că nu a fost plecat din țară

12 martie 2020, 10:39

Alertă, declanșată la nivelul Unitîţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeș, după ce un pacient adus cu Ambulanța de la Costești a decedat.

Bărbatul ar fi încetat din viata pe fondul unui edem pulmonar și prezentase simptomatologie specifică unei infecții respiratorii acute, ceea ce a declanșat suspiciunea de infectare cu COVID -19. Mai mult, acesta a lucrat ca șofer de TIR pe trasee internaționale.

Toate cadrele medicale implicate în transportul și examinarea pacientului au fost expuse direct, în momentul primirii pacientului.

Și în Constanța a fost confirmat cu coronavirus un bărbat de 52 de ani. Este vorba de un asistent medical șef la spitalul județean, iar ancheta epidemiologică se anunță foarte dificilă, pentru că nu a fost plecat în afara țării și susține că nici nu a intrat în contact cu vreo persoană venită din zonele de focar.

Ar putea fi primul caz de infectare comunitară, în care autoritățile să nu poată descoperi sursa infectării.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă