Ce așteaptă românii din Statele Unite de la viitorul președinte american

1 noiembrie 2020, 17:20

În comunitatea din centrul Washingtonului unde locuiește Valentin Iordache, aparent nimic nu trădează tensiunea apropiatelor alegeri. Oamenii sărbătoresc Halloweenul alături de copiii lor, în condiții de pandemie: cu măști, distanțare și dulciuri lăsate în boluri pe stradă. Pe alocuri decorațiunile horror au fost înlocuite de cele politice, și așa îți dai seama că tot alegerile sunt preocuparea principală.

Suzy e foarte mândră de sculpturile ei în dovleac cu Joe și Jill Biden: regretă doar că nu e suficient de întuneric ca să le putem vedea în toată splendoarea și nu are nici o problemă să își afirme opțiunile politice. Și nu e singura.

Ca și Suzy, Valentin a votat anticipat. Ia virusul în serios și a vrut să evite cozile din ziua alegerilor. A fost al treilea președinte american pe care l-a ales, de când a devenit și cetățean al Statelor Unite.

Este inginer constructor și trăiește în SUA de 16 ani. Meseria îl duce prin multe colțuri ale țării și așa a văzut că opțiunile oamenilor sunt foarte diferite, nu numai de la stat la stat, ci chiar de la județ la județ.

Pentru alegerile din România, Valentin a votat ultima dată acum 4 ani. Nu mai e foarte conectat la viața politică de la noi, dar vorbește des pe skype cu părinții din București. Și se străduiește să îi creeze și fiicei sale, Izabela, o legătură cu țara lui natală.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite