Ce mai au de făcut parlamentarii anul acesta

12 decembrie 2021, 19:09

În cele două săptămâni care le-au mai rămas parlamentarilor până la vacanță, aleșii își propun să treacă prin legislativ câteva legi extrem de importante: legea bugetului pentru anul 2022, cea care prevede certificatul verde, dar și legea care ar putea introduce educația sexuală în școli.

Liderii coaliției nu s-au înțeles încă pe vreuna dintre aceste teme. La buget, mărul discordiei e legat de suprataxarea marilor companii care să ajute bugetul statului. PSD și UDMR vor să le ia 1% din câștig celor cu o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro, dar PNL se opune.

Liberalii așteaptă ca luni, ministrul finanțelor, Adrian Caciu, să prezinte prima formă a bugetului, cu indicarea surselor din care se vor acoperi majorările de pensii, salarii și alocații promise.

Nici pe tema certificatului verde nu există un consens. PSD vrea un alt proiect și abandonarea celui care se află în dezbatere la Parlament. Aici, numărul de zile în care pot fi testați gratuit cei nevaccinați este problema.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite