Ce măsuri de relaxare plănuiesc autoritățile pentru Crăciun și Anul Nou: program prelungit al magazinelor, circulație liberă de Revelion, capacitate mai mare de cazare

6 decembrie 2021, 18:40

Mulți români și-au anulat sau și-au amânat planurile pentru Revelion și preferă să petreacă acasă sau cu prietenii, pentru că nu știu în ce condiții se va putea circula.

În lipsa unor anunțuri oficiale, multe restaurante sunt în aceeași situație de așteptare.

Patronatul din industria ospitalității a trimis o scrisoare deschisă autorităților, prin care face un apel imperativ la modificarea restricțiilor, ținând cont de reducerea incidenței cazurilor. Cer nu doar program nelimitat în restaurante în noaptea de Revelion, ci și prelungirea programului în restul timpului, până la ora 02.00. De asemenea, se cere funcționarea cu până la 70% din capacitatea maximă a spațiilor.

O decizie la nivel guvernamental va fi luată în perioada imediat următoare, indică surse politice.

Luiza Gireadă, jurnalist TVR: Crăciunul și Revelionul vor fi sărbătorite într-un mod mai apropiat de normalitate. Asta pentru că autoritățile se gândesc să relaxeze restricțiile. Practic, în noaptea dintre ani, vom putea circula așa cum am făcut-o și de Paște. Ca să avem timp pentru cumpărături, magazinele vor sta deschise mai mult. Iar cei care vor să meargă la munte sau în alte stațiuni, vor avea posibilitatea să se cazeze într-un număr mai mare decât e posibil în prezent„.

Și ministrul Sănătății a lăsat să se înțeleagă că oamenii se vor putea întoarce fără probleme de la petrecerile de Revelion.

„Vă dați seama că nu vor fi luate măsuri stupide, care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea în timp util la domiciliu”, a declarat Alexandru Rafila. „Cu siguranță, fiți convinși că nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate”, a mai arătat el.

Industria HORECA a avut pierderi financiare de 30% până la 70% în această perioadă. Peste 30% dintre afacerile din domeniu au închis permanent. Supraviețuirea celorlalte depinde în mare măsură de afacerile din decembrie, cea mai bună lună pentru antreprenorii din domeniu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite