Ce urmează la Australian Open după expulzarea lui Novak Djokovic din Australia? Cine poate câștiga titlul la băieți?

17 ianuarie 2022, 15:57

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții Federale Australiene, dar o respect. Nu m-am simțit deloc confortabil să fiu în centrul atenției în ultimele săptămâni dar sper că acum putem cu toții să ne concentrăm pe joc și pe turneul pe care îl iubesc !” a fost prima și singura reacție a lui Djokovic, după decizia deportării din Australia.

RAFAEL NADAL: „Nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele două săptămâni”.

Miza istorică pentru care a riscat totul ca să devină primul tenisman din istorie câștigător a 21 de „Mari Șlem-uri” îl face pe Djokovic să piardă locul 1 mondial, după ce i s-au scăzut 2.000 de puncte din cauza deportării și imposibilității de a-și apăra titlul la „Australian Open”.

ANDY MURRAY: „Într-o țară precum Australia, știi că trebuie să fii vaccinat pentru a intra, trebuie să te vaccinezi, ca să poți juca aici. Și da, și evident că majoritatea jucătorilor au ales să facă asta”.

Chiar dacă are de apărat 1.200 de puncte ca finalist în 2021 și considerat favorit principal în locul lui Djokovic la câștigarea „Open-ului” austral, rusul Medvedev poate deveni lider ATP dacă ia titlul la Melbourne, unde și germanul Zverev are șansa de a ajunge pe prima poziție mondială.

ALEXANDER ZVEREV: „Dacă ai viză, nu poți crede decât că vei juca. Cred că Novak este un nume foarte mare, un superstar global. Cred că el este cineva de care oamenii se pot folosi ca să facă o mare afacere din asta doar pentru că este Novak”.

Descalificat de la „Open-ul” australian, Djokovic este înlocuit cu italianul Salvatore Caruso, numărul 150 ATP „perdant norocos” în ultimul tur al calificărilor de la Melbourne.

Fără Djokovic și Federer la Australian Open, Nadal poate deveni primul tenisman din istorie care cucerește 21 de Grand Slam-uri, spaniolul câștigând singurul lui trofeu la Melbourne acum 13 ani.

„Cariera lui Djokovic este în pericol !” spun Boris Becker și Mats Wilander, care sunt convinși că sârbul nu va putea juca la niciun alt Mare Șlem, dacă nu se vaccinează.

NAOMI OSAKA: „Cred că este o situație nefericită. De exemplu, este un jucător atât de grozav și este oarecum trist că unii oameni și l-ar putea aminti în acest fel”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă