Ce vor să facă rușii în Herson?

4 noiembrie 2022, 18:51

VEZI și UPDATE Rușii revin și nu mai decretează interdicție permanentă de circulație în Herson

Sunt mai multe scenarii privind motivele unei eventuale retrageri a rușilor din Herson.

Ar putea fi o capcană pentru a-i atrage pe militarii ucraineni, ori eliberarea unor zone întinse de teren pentru a lansa bomba murdară, adică proiectile cu material radioactiv și explozibili convenționali.

Rușii continuă evacuarea masivă a populației din regiunea Herson și este pentru prima data când Vladimir Putin susține public plecarea civililor, semn că e posibil ca evenimentele să se precipite.

Vladimir Putin:Oamenii din Herson trebuie evacuaţi din zonele de război periculoase, pentru că civilii nu au de ce să sufere din cauza bombardamentelor, a ofensivei, a contraofensivei sau a altor operaţiuni militare„.

Președintele Volodimir Zelenski vorbește despre deportări și mutarea forțată a populației de către ocupantul rus. De asemenea, le-a spus ucrainenilor că militarii Kievului avansează cu succes.

În același timp, a apelat la înțelegerea populației, în condițiile în care 4 milioane și jumătate de oameni nu au curent electric din cauza bombardamentelor rusești.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei:Autorităţile locale să explice oamenilor de ce nu e curent. E nevoie de comunicare în cadrul comunităţii. Oamenii au dreptul să ştie. (…) Trebuie să facem totul pentru ca oamenii să fie pregătiţi şi să înţeleagă de ce rămân fără curent„.

Peste 100 de soldaţi ruşi şi ucraineni au fost eliberaţi în cadrul unui schimb de prizonieri decis de Kiev şi Moscova.

Dintre cei 107 militari ucraineni eliberați, 74 au făcut parte din trupele care au apărat combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol, asediat de ruși săptămâni la rând.

În Ucraina vor ajunge în curând pușcăriași ruși. Vladimir Putin a semnat un decret prin care pot fi mobilizați cei condamnați pentru infracțiuni grave, cu excepția rușilor vinovați de spionaj, pedofilie sau terorism.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite