Cea de-a 15-a ediție a Festivalului Anonimul începe luni, la Sfântu Gheorghe, în Deltă. Filme în premieră și program special al regizorului kazah Emir Baigazin

4 august 2018, 03:03

Șase lungmetraje, 12 scurtmetraje românești și alte 14 internaționale s-au înscris anul acesta în competiția de la Sfântu Gheorghe care se desfășoară între 6 și 12 august. Ca în fiecare an, toate premiile se acordă în baza votului exprimat de public.

În afara acestora, în program sunt incluse proiecții în premieră în România, filmele regizorului invitat – kazahul Emir Baigazin, pelicule românești și dezbateri cu realizatori ai creațiilor de pe marele ecran. Iată care sunt principalele atracții ale Anonimului din acest an:

3 FACES, în regia lui Jafar Panahi, câștigător al Premiului pentru Cel mai bun scenariu la Cannes 2018 va fi proiectat în premieră în România luni, 6 august, în deschiderea ANONIMUL 15.

(w500) Instantane

WILDLIFE, cu Carey Mulligan și Jake Gyllenhaal în rolurile principale va fi prezent în premieră și în proiecție unică în România la Festival. Filmul este debutul în regie al actorului Paul Dano, care are deja la activ o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul secundar din Love & Mercy și una la Premiile BAFTA pentru rolul din There Will Be Blood și care este cunoscut publicului și din Prisoners sau Little Miss Sunshine.

– Marele Premiu al Juriului la Cannes 2018, BLACKKKLANSMAN, în regia lui Spike Lee va fi prezentat în premieră în România în închiderea ANONIMUL 15. Filmul este inspirat din viața lui Ron Stallworth, primul ofițer de poliție afro-american care a reușit să se infiltreze în Ku Klux Klan.

(w500) Instantane

Invitatul special de anul acesta, regizorul kazah Emir Baigazin va primi Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale vineri, 10 august și va susține de asemenea un masterclass la Festival, sâmbătă, 11 august.

(w500) Regizorul

Cele 3 titluri semnate Emir Baigazin ce vor fi prezentate publicului de la Sfântu Gheorghe, în prezența regizorului, sunt HARMONY LESSONS- recompensat cu Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică Extraordinară pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev, la Berlinale 2013, THE WOUNDED ANGEL- prezentat la Berlinale în 2016- secțiunea Panorama și WOULD YOU LIKE TO STARGAZE?- proiectat în premieră mondială la ANONIMUL 15.

Mai multe detalii despre ce se proiectează la festival, pe site-ul competiției.

Programul festivalului poate fi consultat în secțiunea DOCUMENTE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite