Cea mai neagră zi în lupta anti-Covid. Spitalele COVID și cele de suport abia mai fac față numărului mare de cazuri

7 octombrie 2020, 18:46

Este cea mai gravă situație prin care trece România de la începutul pandemiei până acum.

„Sistemul medical încă rezistă, însă nu trebuie să îl suprasolicitam. Personalul medical este același de acum șapte luni. Este un moment pe care trebuie să îl gestionam împreună”, a precizat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Spitalele COVID și cele de suport abia mai fac față numărului mare de cazuri. O secție ATI deschisă în urmă cu două zile la Spitalul Witting, în Capitală, este deja aproape plină. 5 din cele 6 locuri s-au ocupat în mai puțin de 48 de ore. Secția de Terapie Intensivă de la Witting a fost deschisă luni, după ce mai mulți medici și rezidenți au fost detașați aici.

De săptămâni bune, jumătate dintre paturile din secțiile de terapie intensivă pentru pacienții COVID sunt în permanență ocupate. Autoritățile sunt nevoite să transfere pacienți în stare gravă cu elicopterele Ministerului de Interne. Numărul misiunilor a fost în permanentă creștere în ultima vreme.

În România, de la începutul pandemiei, mai bine de 142 de mii de persoane s-au îmbolnăvit de Covid-19. Aproape 112 mii s-au vindecat. Însă peste 5.200 au murit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite