Cei care au fost infectați cu coronavirus pot rămâne cu sechele neurologice, la nivelul inimii sau al plămânilor. Este nevoie de terapie pentru recuperarea totală

11 octombrie 2020, 22:33

O pacientă din Arad a suferit o formă severă de COVID-19. Ea fusese diagnosticată anterior și cu astm. A stat 3 săptămâni în secția de terapie intensivă. Deși și-a revenit, a rămas cu dureri puternice în piept și cu dificultate la respirație.

Altui pacient noul coronavirus i-a provocat o infecție pulmonară. L-am găsit în prima lui zi de recuperare la sala de kinetoterapie.

Pacienții care vin la Centrul de recuperare pulmonară de la Timișoara beneficiază de o evaluare complexă și de tratament personalizat.

Recuperarea pacienților nu se oprește la cele 4 săptămâni cât stau în spital. Ei trebuie să continue exercițiile și acasă. Pentru asta a fost creată aplicația Pneumo-control.

COVID-19 nu lasă doar sechele pulmonare, ci și la nivelul altor organe.

Numărul celor care se adresează centrului de la Timișoara crește de la o lună la alta. Capacitatea secției este însă limitată la maximum 10 pacienți în același timp.

Până acum, aici au fost tratați zeci de bolnavi din toată țara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite