Cei doi bărbați care au suferit arsuri grave în incendiul din Prahova au fost transferați în străinătate

2 martie 2021, 10:09

Bărbaţii au fost surprinși de incendiul violent care a mistuit o hală cu produse petroliere. Procurorii și inspectorii de muncă fac anchete. Se pare că una dintre victime nu era angajata firmei, doar venise ca să își repare un utilaj.

La nici 24 de ore de la incendiul cumplit în care cei doi bărbați au fost grav răniți, s-a reușit transferul lor în centre pentru mari arși din străinătate. Au fost duși cu ambulanța la Otopeni, de unde au plecat cu o aeronavă Spartan a Ministerului Apărării către Viena și Bruxelles.

Medicii de la spitalul din Ploiești au reușit să îi mențină stabili. Dar arsurile lor erau mult prea severe și nu puteau fi tratați în România. Au afectat 60, respectiv 70 la sută din suprafața corpului, plus căile respiratorii.

Evaluarea făcută de medicii din Ploiești a ajuns la Centrul Operativ pentru situații de urgență, dar și la DSU. S-a găsit repede un loc în Belgia, la spitalul militar Reine Astrid și unul la clinica AKH din Viena.

Incendiul în care au ars cei doi bărbați a fost extrem de violent.

Polițiștii și inspectorii ITM fac verificări. Din primele date, unul dintre bărbații arși nu era angajat al firmei.

Cauza incendiului va fi stabilită. E luată în calcul o problemă la circuitul electric, dar anchetatorii nu exclud nici varianta ca incendiul să fi pornit de la scânteile unui aparat de sudură.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă