Cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19, din ultimele 55 de zile. Numărul îmbolnăvirilor crește dramatic, în țară apar noi focare, mai multe spitale nu mai fac față

7 iulie 2020, 18:48

Argeș este unul dintre judeţele cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu noul coronavirus. 520 de persoane s-au îmbolnăvit numai în ultimele două săptămâni. Spitalul de la Mioveni, pentru pacienți COVID, este plin, iar medicii fac faţă cu greu.

La Spitalul de Urgență din Galați, numărul cadrelor medicale infectate cu noul virus crește de la o zi la alta. Nu se mai fac deloc internări, iar mai multe secții de tratament și chirurgie au fost închise.

În Prahova, 374 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele două săptămâni. Un medic, patru asistente și două infirmiere au fost depistate la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, declarat acum focar.

În Timișoara, conducerea spitatului CFR a decis să redeschidă pavilionul pentru bolnavii care au COVID-19, după ce o asistentă ar fi transmis virusul altor șapte persoane din spital.

Doar în ultima săptămână, numărul infectărilor cu SARS COV-2 din România a crescut cu 2650 de cazuri față de finalul lunii iunie.

Autoritățile atrag atenția că încă traversăm primul val al pandemiei și trebuie să fim precauți.

Primul caz de infectare cu SARS COV-2 din România a fost confirmat pe 26 februarie. Acum, numărul îmbolnăvirilor se apropie de 30 de mii, iar cel al deceselor, de 1800. Peste 20.500 de mii de pacienți s-au vindecat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă