Cel mai scurt mandat de prefect. Doar 7 zile a rămas în această funcție Claudiu Gavril, numit în funcție de Guvern
20 Ianuarie 2022, 14:20 (actualizat 20 Ianuarie 2022, 14:27)
(actualizat 20 Ianuarie 2022, 14:27) | Știrile TVR

Cel mai scurt mandat de prefect s-a înregistrat la Galați. Doar 7 zile a rămas în această funcție Claudiu Gavril, numit în urmă cu o săptămână de Guvernul României. Fostul prefect, Gabriel Panaitescu, a atacat în instanță decizia de revocare, iar magistrații Curții de Apel Galați au hotărât suspendarea deciziei Executivului pâna la judecarea pe fond a contestației.

Claudiu Gavril a depus jurământul pe 13 ianuarie pentru funcția de prefect al Galațiului.

4 zile mai târziu, Curtea de Apel a decis că fostul prefect, Gabriel Panaitescu, care ocupase această funcție până în septembrie 2021 și din care fusese revocat, să revină la locul de muncă.

Hotărârea Curții de Apel Galați nu e definitivă, dar este executorie. Ea va fi menținută până când se va judeca pe fond procesul deschis de Panaitescu Guvernului și Ministerului de Interne.

Gabriel Panaitescu, prefectul al județului Galați: Este o premieră. Da! Dacă știi carte, știi și unde să te uiți. Din 2008, de când sunt în zona prefecturală, cred că știu unde să mă uit.

Magistrații Curții de apel vor publica motivarea deciziei în maxim o lună.

Până atunci Guvernul și Ministerul de Interne trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 3050 lei.

Guvernul nu îl mai poate schimba pe Gabriel Panaitescu până când magistrații nu vor da o decizie definitivă în procesul deschis de acesta.

Panaitescu este la al patrulea mandat de prefect.