Cel puțin 3 morți în urma uraganului Ian, care a fost retrogradat la categoria ‘furtună tropicală’

29 septembrie 2022, 23:16

Uraganul a lovit din plin sud-vestul Floridei și a făcut prăpăd în zona de coastă. Vântul, de o violență extremă, a distrus case și ambarcațiuni.

Zone întinse din Florida se confruntă cu inundații catastrofale.

Echipele de intervenție acționează non-stop pentru a-i salva pe localnicii rămași prizonieri în casele înconjurate de ape.

De asemenea, echipele de salvare caută supraviețuitori printre resturile caselor distruse de uragan.

Peste 2 milioane și jumătate de locuințe și sedii de firme au rămas în beznă. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza avariilor produse la rețelele de electricitate.

Se fac eforturi disperate și pentru a-i salva pe cei care au nesocotit avertismentele autorităților și au pornit la drum cu mașina. Torentele de apă revărsată i-au surprins pe șosele, iar în unele cazuri echipele de intervenție au spart geamurile mașinilor pentru a-i salva pe pasageri.

Ian a făcut deliciul vânătorilor de uragane. Amatorii de senzații tari încearcă să ajungă cât mai aproape de ochiul uraganului.

Uraganul a slăbit mult în intensitate – a devenit furtună tropicală. Viteza vântului s-a înjumătățit. Se îndreaptă spre Carolina de Sud. Într-un avertisment de ultim moment, meteorologii americani au anunțat că este posibil să redevină uragan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite