Cel puţin 116 morţi în India şi Nepal în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale

Inundații în India
Inundații în India
20 octombrie 2021, 10:46

În statul Uttarakhand, din nordul Indiei, autorităţile au raportat decesul a 46 de persoane în ultimele zile, iar 11 sunt date dispărute, în timp ce în statul costier Kerala (sud), ministrul-şef Pinarayi Vijayan a indicat un bilanţ de 39 de morţi.

Cel puţin 30 dintre aceştia au fost ucişi marţi în şapte incidente separate în districtul Nainital, cel mai afectat de intemperii, după o serie de alunecări de teren şi prăbuşiri ale infrastructurii cauzate de o inundaţie masivă.

Cinci membri ai aceleiaşi familii au murit îngropaţi sub dărâmăturile propriei locuinţe, a declarat un oficial local, Pradeep Jain.

În Nepal, Humkala Pandey, responsabila pentru gestionarea dezastrelor în cadrul guvernului de la Kathmandu, a declarat că „în ultimele trei zile, inundaţiile şi alunecările de teren cauzate de ploile abundente post-musonice au ucis 31 de persoane, iar 43 sunt date dispărute”.

„Plouă în continuare în multe locuri”, a adăugat ea. „Încă strângem datele din teren, aşa că numărul morţilor ar putea creşte”, a precizat aceasta.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite