Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul Statelor Unite ale Americii

Tornadă
Tornadă
30 noiembrie 2022, 15:40

Cel puţin 20 de tornade au lovit anumite regiuni ale statelor Mississippi, Louisiana şi Alabama, provocând daune unor case şi drumuri, căderi de copaci şi întreruperi de curent electric, a raportat miercuri Centrul de Predicţie a Furtunilor (SPC) al Serviciului Naţional de Meteorologie.

„Primim informaţii privind daune în zona Eutaw (comitatul Greene, Alabama), inclusiv daune la unele structuri. Nu avem detalii despre aceste daune în acest moment. Sunt legate de o furtună care a provocat o tornadă”, a indicat biroul SPC din Birmingham, Alabama, pe reţelele de socializare.

Situaţia, descrisă iniţial drept „deosebit de periculoasă” de către SPC, ar urma să se normalizeze miercuri, potrivit serviciilor meteorologice.

O serie de tornade au afectat deja sudul ţării la începutul lunii noiembrie, în principal în Oklahoma, Texas şi Arkansas, provocând un deces.

Acest fenomen meteorologic, pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, este relativ frecvent în Statele Unite, mai ales în centrul şi sudul ţării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite