Cele mai căutate preparate tradiționale pentru masa de Crăciun
24 Decembrie 2021, 19:10 | Știrile TVR

Bucătarii restaurantelor și ajutoarele lor au încălzit cuptoarele dis de dimineață și au pregătit pachetele cu fripturi și sarmale și platourile cu aperitive pentru ca mâncarea să ajungă la timp pe mesele clienților. Cele mai căutate sunt încă meniurile tradiționale cu piftie, salată de boeuf și cozonaci, dar tot mai des sunt comandate și gustări vegetariene sau delicatese străine pentru sărbătoarea care adună familia și prietenii în jurul mesei.

Sarmalele sunt cele mai cerute produse de Crăciun, mai ales daca sunt învelite în viță de vie.

Pentru clienții care nu consumă carne sau pentru amatorii de preparate exotice, tradițiile culinare ale Crăciunului pot fi reinventate.

În ajunul Crăciunului, bucătarii au început munca de la 5 dimineața, astfel încât până la 10.00 totul să fie gata și încărcat în mașini, pentru livrare.

Salată de boeuf, piftie de curcan, jumări, lebăr, sarmale, murături, cozonac, plăcinte şi câte şi mai câte. Toate au ajuns în casele clienților și vor fi puse pe masa de Crăciun, fără efort din partea gospodinelor, dar cu prețul muncii bucătarilor și curierilor. Un meniu pentru 2-3 persoane costă aproximativ 400 de lei, dar prețurile pot creste în funcție de gusturile și cerințele clienților.

Odată încheiate pregătirile pentru masa de Crăciun, începe agitația pentru următorul eveniment major, Revelionul, când - spun specialiștii - tradiționalul lasă locul extravaganței la masa festivă.